Eksportstrategi kræver netværk

Ifølge Dansk Industri er væksten i udlandet kraftigt svækket og den svagere vækst ser nu også ud til at ramme Danmark. Men spoler vi lige lidt tilbage, så fremgår det, at den danske eksport har klaret sig rigtig godt de seneste år. Det er dog ikke altid helt ligetil at komme ind på udenlandske markeder – og det kan være endnu mere udfordrende i nedgangstider. Men med hjælp fra nogle, der har prøvet det selv – så kan der navigeres uden om de gængse ’børnesygdomme’.

Flere af de vækstvirksomheder vi møder i Scale-Up Denmark programmerne søger sparring til, hvordan produkter og serviceydelser kan afsættes på udenlandske markeder. Der kan være forhold omkring forretningskultur, partner-samarbejde og netværk, hvor det kan være en fordel at sparre med de, der har gjort sig erfaringerne og som har skabt et netværk allerede.

Gennem de midlertidige advisory boards der skabes i udvalgte programmer, samles en håndfuld topledere omkring vækstvirksomheden, og deler ud af erfaringer. På den måde kan der udarbejdes en strategi for eksport og internationalisering. Ligeledes kan der skabes genveje i markedet med det netværk som de erfarne advisors har skabt til deres forretning.

Få sparring til eksport og internationalisering i dit Scale-Up Denmark center.

 


Eksportstrategi til det tyske marked

Amplex har haft stor glæde af at deltage i Scale-Up Denmark.

“Til trods for at vi i ledelsen i Amplex betragter os som værende relativt erfarende, fandt vi et behov for at få vores strategi på det tyske marked udfordret udefra.

Til dette formål fandt vi både processen i Scale-Up Denmark forløbet, samt ikke mindst kompetencerne i det etablerede advisory board, særdeles værdifulde. Processen har resulteret i at vi har tilpasset strategien på det tyske marked og nu tilgår markedet med en klart defineret struktur og målsætning,”

fortæller Jann Mosgaard fra Amplex, der leverer intelligent styring til gadebeslysning.

Læs mere om Amplex >>