Styrket win-win til turisme

Vi glæder os til et fortsat samarbejde omkring oplevelseserhverv og turisme nu hvor Scale-Up Denmark formand Lisbeth Valther er valgt som formand for Destination Vesterhavet.

Ca. 100 repr√¶sentanter for turismeerhvervet i Ringk√łbing-Skjern og Varde Kommuner m√łdte onsdag aften op til den stiftende generalforsamling i den f√¶lleskommunale turismedestination Destination Vesterhavet.

Her sagde de god for oprettelsen af √©n f√¶lles turismedestination, Destination Vesterhavet, der har til form√•l at ‘skabe udvikling og v√¶kst for turismeerhvervene i Ringk√łbing-Skjern og Varde Kommuner med afs√¶t i medlemmernes turismeerhvervsinteresser og i samarbejde med Ringk√łbing-Skjern og Varde Kommuner’, som det hedder i fusionsaftalen mellem Ringk√łbing Fjord Turisme og ProVardes turismefremmedel.

Et forberedelsesudvalg best√•ende af erhvervsrepr√¶sentanter og politikere fra de to kommuner har siden det tidlige for√•r arbejdet p√• at fasts√¶tte principper, v√¶rdier og ambitioner for det f√¶lles destinationsselskab, der m√•lt p√• antallet af udenlandske overnatninger bliver Danmarks st√łrste.

– Med Destination Vesterhavet sl√•r vi to i forvejen meget st√¶rke turismedestinationer sammen, og jeg gl√¶der mig over, at fusionen er lykkedes s√• godt. Nu kan vi se frem mod et endnu st√łrre fokus p√• at give vores g√¶ster oplevelser i verdensklasse samt et bedre overblik over de tilbud vi har i hele omr√•det, siger formanden for forberedelsesudvalget, borgmester i Ringk√łbing-Skjern Kommune Hans √ėstergaard.

P√• den stiftende generalforsamling pr√¶senterede han Destination Vesterhavets nye direkt√łr, Liv Th√łger Aldahl, for medlemmerne. Hun starter i jobbet 1. januar 2020, n√•r aftalegrundlaget for Destination Vesterhavet er blevet godkendt p√• byr√•dsm√łder i b√•de Ringk√łbing-Skjern Kommune og Varde Kommune.

Forud for m√łdet onsdag havde ProVarde og Ringk√łbing Fjord Turisme hver indstillet tre kandidater til bestyrelsen i Destination Vesterhavet. F√łlgende medlemmer blev valgt ind i bestyrelsen: Mette Bjerrum Jensen (Ringk√łbing-Skjern Museum), Anders Thygesen (Esmark), S√łren Lydig Kristensen (Keilberg Smykker), Lisbeth Valther (Scale-Up Denmark og Next Step Challenge), Helle M√łller Mikkelsen (Nymindegab Familie Camping) og Finn Christensen (Feriekompagniet Bl√•vand. Desuden udpegede byr√•det i Ringk√łbing-Skjern Kommune tirsdag borgmester Hans √ėstergaard og viceborgmester S√łren Elb√¶k til bestyrelsen, mens Varde Kommune bliver repr√¶senteret af borgmester Erik Buhl og viceborgmester S√łren Laulund.

– Jeg er glad for, at turismeerhvervet bakker op om den nye destination, og med gode folk i bestyrelsen, p√• direkt√łrposten og blandt medarbejderne er jeg sikker p√•, at Destination Vesterhavet vil v√¶re kendetegnende for en sp√¶ndende turismeudvikling, siger Vardes borgmester Erik Buhl.

Efter den stiftende generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig med Lisbeth Valther som formand og Hans √ėstergaard som n√¶stformand.

FAKTA: Den f√¶lles turismedestination har baggrund i den Lov om Erhvervsfremme, som Folketinget vedtog 12. december sidste √•r. Loven har til hensigt at reducere de nuv√¶rende ca. 80 turismedestinationer i Danmark til 15-25 st√łrre enheder. Destination Vesterhavet ventes i drift fra 1. januar 2020.

 


L√¶s ogs√• artiklen; ‘Turisme er et v√¶ksterhverv med potentiale til mere.’¬†