Alkoholfri spiritus vinder DM i vækst

ISH Spirits fra København er netop kåret som virksomheden med landets største vækstpotentiale. Det skete ved Scale-Up Denmark`s store finale-event i Esbjerg onsdag den 11. september, hvor 11 vækst-virksomheder kæmpede om finalesejren.

Det var en begejstret og taknemmelig Morten Sørensen, der som stifter og direktør for ISH Spirits blev hyldet til Scale-Up Denmarks finale-event i Musikhuset, Esbjerg – kåret som virksomheden med landets mest lovende vækstpotentiale.

”Det er en kæmpe anerkendelse at den gruppe af højt kompetente personer, der sidder med i selection boardet, også tror på denne her kæmpe trend. Præmien skal vi helt klart bruge til at hjælpe os ind på nye markeder. Vi er i fuld gang i både Norge, Sverige og Tyskland, så det er en god hjælp på vejen,” fortæller Morten Sørensen fra ISH Spirits.

Elite-træningsprogram booster væksten
De 11 finalister er udvalgt blandt de 100 små og mellemstore virksomheder, der i år har gennemgået Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram for vækst-virksomheder. ISH Spirits har gennemført deres vækstforløb i Scale-Up Denmark center for Food Tech, hos Accelerace.

Scale-Up Denmarks direktør Lisbeth Valther var den første til at lykønske Morten Sørensen:
“Jeg vil gerne sige et stort tillykke til vinderen – sejren er en kæmpe anerkendelse, der profilerer virksomheden stærkt overfor både potentielle investorer, kunder og samarbejdspartnere. Jeg er glad for at Scale-Up Denmarks elitetræningsprogram har gjort en forskel for både vinderen og de øvrige finalister.
Det, at man arbejder systematisk og struktureret med sin strategi og samtidig får sparring fra erfarne folk i branchen, er en virkelig stærk kombination, når det handler om vækst for små og mellemstore virksomheder”.

”ISH Spirits er den helt rigtige vinder af årets Scale-Up Denmark finale. Det er jo en helt utrolig virksomhed, der har ramt noget i tiden. Vi har især samarbejdet med ISH om at undersøge, hvem der egentlig har interessen i ikke at drikke alkohol – altså hvem der ser trenden i det,”, siger Peter Torstensen, direktør i Accelerace, der driver Scale-Up Denmark centeret for Food Tech.
Og de bakkes op af Agro Business Park, der har arbejdet tæt med Accelerace og ISH gennem forløbet: ”Det er jo fantastisk at food tech for en gang skyld kan vinde over tech-tech! Der er helt klart nye tendenser på vej,” Forklarer Kathrine Vejgaard Stage fra Agro Business Park og fortsætter ”Morten har startet med at verificere markedet og efterspørgslen, inden han overhovedet udviklede produktet – det er jo en fantastisk måde at tilgå det på.”

Nøje udvalgt af professionelt Selection board:
Det var det såkaldte ”Selection Board” med 7 markante profiler fra dansk erhvervsliv, der valgte vinderen blandt de 11 finalister, og her var man ikke i tvivl om, hvem der nu er landets mest lovende højtvækstvirksomhed: ”ISH Spirits udviser mod og ambitioner og deres løsninger taler ind i en trend og en tidsånd, der præger verden lige nu. På under et år har de opnået global skalering med en stærk branding, der nærmest får kunderne til at komme af sig selv,” fortæller Glenda Napier, CEO i Energy Innovation Cluster og medlem af dagens selection board.

Tillykke fra SMVdanmark
Også fra erhvervsorganisationen SMVdanmark er der anerkendende ord til den sejrende virksomhed: “Stort tillykke til vinderen – det er en virkelig flot præstation at vinde i så stærkt et felt af vækst-virksomheder. Scale-Up Denmarks programmer er vigtige redskaber til at løfte virksomhederne, så vi styrker dem på alle niveauer! Det er vigtigt for erhvervsudviklingen i Danmark at der findes de rigtige tilbud til SMV’ernes behov,” lyder det fra chefkonsulent Dorte Kulle.

Sidste års vinder: Omsætningen tredobles
For sidste års finale-vinder, PowerCon fra Hadsund, har Scale-Up programmet været afgørende for virksomhedens aktuelle succes. PowerCon oplever netop nu, en enorm interesse omkring deres landstrømsanlæg, som leverer bæredygtig strøm til krydstogtskibe, og derved gavner miljøet. “Timingen for vores deltagelse i Scale-Up var helt perfekt, da vi befandt os i strategisk ukendt farvand og stod foran at skulle etablere os på et nyt marked. Det var derfor yderst værdifuldt at være en del af Scale-Up programmet, hvor vi nød godt af professionel rådgivning, effektive vækstredskaber og ikke mindst netværkseffekten. Dette har uden tvivl medvirket til den succes vi oplever i dag, hvor vi netop har vundet flere store ordrer i udlandet.” siger medejer for PowerCon A/S, Allan Holm Jørgensen.

Om Scale-Up Denmark
Scale-Up Denmark er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri og Dansk Erhverv. Formålet er at skabe flere og større vækst-virksomheder indenfor Danmarks styrkeområder. Scale-Up Denmark tilbyder potentielle højvækstvirksomheder blandt små og mellemstore virksomheder at deltage i et elite-træningsprogram, der munder ud i en strategiplan for accellereret vækst. Elite-træningsprogrammet indgår i et innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere, klyngeorganisationer og investorer, der bidrager til at udvikle nye, innovative forretningsmodeller, som kan booste virksomhedernes vækst.


Skal du være den næste Scale-Up Denmark succes?
Der er åben for ansøgning i flere Scale-Up Denmark centre – blandt andet i centrene for Energieffektive Teknologier, Offshore Industri og Oplevelseserhverv & Turisme, hvor der er ansøgningsfrist den 1. oktober 2019.