Hvordan man gør minutter til sekunder

Danske QuickTube kan med innovativ 3D-teknologi levere bedre og billigere metaludskæringer til offshoreindustrien. Virksomheden fra Odense ville videre ud i det globale offshoremarked gennem Scale-Up Denmarks acceleratorprogram for offshorevirksomheder, der drives af Next Step Challenge i Esbjerg.

Fejl på rør til gelændere eller andre konstruktioner på en boreplatform kan føre til monteringsfejl. Det problem har danske QuickTube en løsning på. Med Nordeuropas største 3D-laserskærer, kan virksomheden fra Odense levere et 100 procent ensartet produkt, når offshoreindustrien skal bruge rør eller andre metal-emner til havs.
”For os handler det om to ting; besparelser for offshorebranchens virksomheder og et ensartet kvalitetsprodukt,” fortæller Flemming Stig Hansen, fra QuickTube.

Flere kunder og bedre netværk
QuickTubes service kan anvendes på tværs alle brancher, hvor der arbejdes med rør. Ifølge Flemming Stig Hansen er forskellen på 2D-skæring, der foregår manuelt, og den automatiserede 3D-skæring, som virksomheden tilbyder, blandt andet et mere ensartet produkt. Og foruden et bedre og mere sikkert produkt samt en markant prisreduktion, så er der et klart konkurrenceparameter i at kunne reducere leveringstiden og dermed gøre minutter til sekunder for kunderne.

Udover netværk ind i offshoreindustrien, bruger QuickTube også rådgivningen fra Next Step Challenge-forløbet til at stå skarpere organisatorisk og forretningsmæssigt. Et vigtigt parameter i målet om at reducere leveringstiden.

”Vi har fået en masse konstruktiv feedback på vores virksomhedsprofil undervejs, og ikke mindst en masse kontakter, som binder os tættere sammen med offshoreindustrien. Forløbet er med til at løfte os videre udover rampen, så vi bruger vores krudt på det rigtige,” slutter Flemming Stig Hansen.

Det er nu mere end et år siden at Flemming og Quicktube deltog i forløbet – og deltagerne ved Scale-Up Denmark National Finale 2019 kunne høre mere om, hvordan programmet fortsætter med at give værdi efter forløbet.