100 dages alkoholfri challenge førte til succes

Det var en 100 dages alkoholfri challenge, der blev inspirationen til ISH Spirits, et firma som Morten Sørensen har skabt hvor han producerer alkoholfrie varianter af gin og rom – eller ”GinISH” og ”RumISH” som de hedder.

Mød finalist i Scale-Up Denmark center for Food Tech, powered by Accelerace: ISH Spirits.

For mange er hygge lig med alkohol og det kan godt blive til en hel del alkohol når man tænker på hvor glade vi er for at hygge her i landet. Hygge skal vi endelig ikke skære ned på, det er en vigtig del af vores sociale DNA og vi skal heller ikke gå på kompromis med det vi drikker. Men hvis man nu kunne få sig en god drink, med den velkendte smag, samtidig med at man sprang alkoholen over, ville det så ikke være et meget godt alternativ? Det synes vi, og det synes stifter af ISH, Morten Sørensen også.

”Det vigtigste for mig er at man ikke føler at man går på kompromis, bare fordi man vælger alkoholen fra. Det skal være mindst lige så godt, hvis ikke bedre, end de drinks man er vant til”, siger Morten Sørensen og fortsætter ”Det er jo ikke fordi man behøver at udelukke alkohol helt fra sit liv, vi oplever bare at der er rigtig mange, der i visse situationer gerne springer alkoholen over – og nu er der et produkt hvor det bliver en hel del lettere.”

Morten skabte ISH for at gøre op med den sociale norm omkring vores velkendte, og til tider berygtede, drikkekultur. En kultur hvor stort set alle sociale begivenheder involverer alkohol. Hvad enten vi er til fødselsdag, reception eller fodboldkamp, så er der alkohol på bordet og da Morten, i forbindelse med en ”100-day alcohol-free challenge” selv oplevede hvor kedeligt det var at skulle nøjes med vand eller en cola når han var tørstig til en fest, besluttede han sig for at gøre noget ved det.

”Jeg ville skabe et produkt der duftede og smagte som gin og rom og hvor alkoholen egentlig blev overflødig – det synes jeg vi er lykkedes med.”

ISH har blandt andet vundet prisen for “Best natural drink product” på nordens største Natural & Organic messe og “Creators Community” prisen på Formland i februar. ISH har i løbet af sommeren taget godt fat på deres internationale eventyr og er nu at finde i Systembolaget i Sverige og over 800 butikker i UK. Vinmonopolet i Norge har meldt sig på banen og derudover er ISH i dialog med distributører i bl.a. Tyskland, Canada, Belgien og USA. I trit med udviklingen arbejder ISH hele tiden på at forbedre deres eksisterende varianter, mens der udvikles helt nye innovative produkter, som skal inspirere endnu flere til at vælge det alkoholfrie alternativ.

GinISH og RumISH er lavet på naturlige ingredienser som enebær, koriander frø, muskatnød og vanilje fra Madagascar. Disse planter ekstraheres, og sammen med flaskens øvrige ingredienser giver det den velkendte smag, som tilfredsstiller smagsløgene. Der er ingen sukker i ISH og stort set ingen kalorier. Det giver en mere bitter voksen-smag og er langt fra de mere sukkersøde mocktails man ofte støder på når man bestiller alkoholfrie drinks.

”Vi er first mover i en helt ny kategori og derfor ser vi det også som vores ansvar at sætte en høj standard med det vi laver. Vi løser et reelt problem og det er vi hamrende stolte af.” Fortæller Morten. Du kunne opleve Morten og ISH på scenen til Scale-Up Denmark National Finale den 11. september 2019 i Musikhuset Esbjerg. Her repræsenterer ISH Spirits den danske styrkeposition Food Tech i konkurrencen om at blive Danmarks mest skalérbare virksomhed 2019. Og vandt!


Læs hvorfor ISH Spirits vandt DM i Vækst >>