Intelligent styring til forsyningen

Mød finalisten indenfor Energieffektive Teknologier: AMPLEX.

At spare energi, varme, vand og gas er ikke kun godt for planeten, men også for erhvervslivet. Derfor er missionen hos Amplex klar – de ønsker at optimere vores fælles forbrug af naturressourcer og udbyder løsninger, der bidrager til at reducere udledningen af drivhusgasser.

Amplex, der er placeret i Aarhus med otte medarbejdere, er verdensledende inden for løsninger til styring af gadebelysning, og de leverer energibesparende løsninger til lavspændingsledninger, intelligente målere og intelligent energiledelse. Endvidere hjælper Amplex forsyningsvirksomheder, kommuner og store virksomheder med at overvåge og kontrollere elnettet for at minimere affald, spare energi, strømline operationer og forbedre respons på efterspørgslen. Deres løsning har en global tilstedeværelse, og virksomheden har mange års erfaring med planlægning og implementering af deres løsninger. Amplex lader forsyningsvirksomheder og distributionsselskaber overvåge, styre og kontrollere energi og andre ressourcer, hvilket minimerer forbruget og eliminerer tab.

Gennem virksomhedens levetid har Amplex formået at styre over halvdelen af al gadebelysning i Danmark, en stor del af Sverige og lavet installationer i mere en 22 forskellige lande verden over. Umiddelbart ligger deres største force i Mellemøsten, hvor deres igangværende projekt styrer omkring 270.000 lamper på daglig basis.

Fokus på nyt marked – og udvikling af strategien
På nuværende tidspunkt har Amplex rettet fokusset imod det tyske marked, men har desværre stødt på flere udfordringer i forhold til at penetrere markedet med deres smarte løsning – og derfor har de søgt hjælp gennem programmet, Next Step Challenge – Scale-Up Danmarks center for Energieffektive Teknologier.

Jens Hørup, CEO for Amplex, stiftede for første gang bekendtskab med programmet gennem CLEAN, og kalder det for et ønskescenarie at kunne deltage, da de gennem advisory boardet kan få hjælp til at tilgå et nyt marked.
Ved deltagelse i programmet har Amplex også fået tilrettet og struktureret det strategiske aspekt for virksomheden, som forhåbentlig kan hjælpe dem til at rykke ind på det nye marked – samtidig skal den 5-årige plan, der er udviklet af advisory boardet, sikre, at virksomheden kan sigte nærmere imod deres mål om at været en etableret spiller på det Nordeuropæiske marked.

Amplex blev således kåret som den mest skalérbare virksomhed indenfor branchen Energieffektive Teknologier ved Next Step Challenge finalen i Maj 2019. Til Scale-Up Denmark National Finale den 11. september 2019 i Musikhuset Esbjerg, dystede de med de øvrige 11 brancherepræsentanter om at blive Danmarks mest skalérbare virksomhed i 2019. Den pris gik dog til centeret for Food Tech og ISH Spirits, men Amplex vandt publikumsprisen for bedste præsentation. Tillykke til Amplex!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Se mere om programmet som Amplex var igennem hos Next Step Challenge og tilmeld din virksomhed >>