Forretningsmuligheder i Verdensmålene

Next Step Challenge fordrer FNs Verdensmål

Ny rapport fra Udenrigsministeriet stiller skarpt på, hvordan Verdensmålene åbner for forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder DKK for danske virksomheder frem mod 2030. Rapporten opfordrer danske virksomheder til at orientere sig mere mod vækst- og udviklingslande, hvor behovene er størst og høj vækst forventes at skabe reel efterspørgsel.

Udviklingen af innovative, bæredygtige løsninger er nødvendig for at realisere forretningspotentialet og samtidig levere på Verdensmålene – og danske virksomheder har netop bæredygtighed og innovation som en del af deres DNA. Danske virksomheder skal udnytte denne frontløberposition, og flere skal bringe Verdensmålene ind i kerneforretningen.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs var gæst ved Next Step Challenge Finale event den 29. maj, hvor hun, foruden at annoncere vinderne, satte fokus på, at den innovation vi skaber i de danske styrkepositioner skal være bæredygtig og udnytte de forretningsmuligheder, der er i FNs Verdensmål.

En af de virksomheder, der både skaber forretning med ny teknologi indenfor en dansk styrkeposition men som også skaber bæredygtig forretning i udviklingslande er Mati2Ilt – Deltager i Scale-Up Denmark center for Offshore Industri 2019. Læs casen her >>