Tænk oplevelserne ind overalt

Virksomhederne og deres medarbejdere bidrager med 550 mia. kr. om året gennem skatter og afgifter til at holde samfundet i gang. Heraf bidrager dansk turisme med 40 mia. kr. i skatteindtæger til den offentlige sektor, ifølge Dansk Industri. Det er et flot tal, men potentialet er endnu større.
I Scale-Up Denmark center for Oplevelseserhverv & Turisme glæder vi os over at møde alle de innovative virksomheder, der tilbyder nye teknologier og nye produkter til oplevelser og turister.

To eksempler på fremsynede produkter og services til turisme, er deltagerne i Next Step Challenge forretningsudviklingsprogram; Discover Denmark og CasusGrill.  Et meget godt eksempel på både digital og analog nyudvikling.

Discover Denmark

Discover Denmark er en oplevelses og aktivitetsportal, som formidler lokale og nationale oplevelser til hele Danmark og Tyskland. Portalen arbejder på tværs af de kommunale grænser og viser de aktiviteter og oplevelser som er nærmest brugeren.

“Vi vil gerne samle synergierne for både turisterne, udlejningsbureuerne, de større attraktioner, og ikke mindst, have fokus på brugervenlighed og budget for de mindre oplevelsesudbydere,” forklarer Salgschef og Partner, Kenneth Majlund fra Discover Denmark.
For at vækste forretningen yderligere og for at få et endnu bedre kendskab til markedet, er virksomheden nu tilmeldt Next Step Challenge forretningsudviklings-forløb. “Vores advisory board er sammensat af personer, der har mange års erfaring fra turismebranchen og de kan helt sikkert lære os mange ting,” afslutter Kenneth Majlund.

Og det er win-win for medlemmerne af advisory boardet:

“So fortunate to be involved with such a well-developed business innovation initiative like the Next Step Challenge, and very excited to be working with Discover Denmark’s inventive venture. Tourism needs resources like this one to remain relevant to this and new generations of experience seekers,” fortæller medlem af advisory boardet Jamee Devlin, Director at NextCamp Innovation House, Sponsored by Isabella A/S.

CasusGrill is winner in experience & tourism

CasusGrill

CasusGrill er en bæredygtig engangsgrill. Parret bag CasusGrill har i den grad gjort det at grille “on the go” bæredygtigt. Fra en verden hvor de velkendte, ikke bæredygtige aluminiumsfolie engangsgrill var det vi kunne vælge på hylderne, får kunderne nu en 100 % genanvendelig grill, hvor varmefordelingen er i top og risikoen for at brænde sig er nærmest ikke eksisterende. Med det produkt er der lukket et hul i markedet, og deres produkt kan allerede nu købes i flere lande.

“Vi havde behov for at tage vores strategi, kommercialisering og markeds tilgang til et nyt niveau. Programmet og advisory boardet har uden tvivl givet os sparring af høj kvalitet fra dag 1, og de udfordrer vores tilgang til industrien på en enormt givtig måde,” Siger Stifter af CasusGrill Carsten Nygaard Brøgger.

Netop nytænkningen og succeserne fra deltagerne i centeret for Opelvelseserhverv & Turisme er vigtigt for videreudvikling af turismebranchen. Der skal i stigende grad være fokus på oplevelser. Ifølge en rapport fra PwC omkring forbrugeradfærd, er der eet afgørende parameter for succes:

“Delivering a superior experience will be what makes you a winner.”

Der skal skabes oplevelser og de kan passe ind i alle brancher:

“How do you engage your costumers? Experience Economy is for all industries where costumers actually are willing to pay more for a product or a service, if it is connected to a memorable experience. Costumers wants their time well spent, because time is valuable. Get your costumers to pay for your experience and value the time spent with your company,” forklarer Joe Pine, Expert in Experience Ecocnomy fra Ohio til Next Step Challenge.

I Next Step Challenge, der driver Scale-Up Denmark centeret for Oplevelseserhverv & Turisme, er COO Søren Røn certificeret indenfor Experience Economy af Joe Pine, hvilket giver deltagervirksomhederne endnu større indsigt i tendenserne indenfor oplevelseserhverv.

 

Vi ser frem til at Oplevelseserhverv og Turisme fremover kommer til at bidrage med endnu mere fremgang i dansk industri – potentialet er der og turisterne er der. Men de vil have en oplevelse. Overalt.

 

Læs også artiklen Kunstig Intelligens på Tværs af Brancher