Innovativ energiteknologi er vejen frem

Innovative energiteknologier er og bliver en styrkeposition for dansk vækst

 

Danmark har en førende position indenfor energiteknologiske virksomheder og potentialet øges kraftigt de kommende år, hvor globale trends samt internationale og nationale målsætninger skaber stigende efterspørgsel både nationalt samt på Danmarks fem største eksportmarkeder.

 

Ifølge en ny analyse fra klyngeorganisationen Clean, er antallet af aktive virksomheder, indenfor energiteknologi, steget med næsten 20% mod 3,7% i gennemsnit i de øvrige brancher. Dertil kommer, at der er skabt mere end 10.000 nye job og der eksporteres til 189 af verdens 193 lande!

Så der kan ikke være tvivl om, at energiteknologi er et essentielt parameter for vækst i dansk erhvervsliv.

Energieffektive Teknologier er den største branche indenfor energiklyngen med knap 54.000 fuldtidsansatte, fordelt i 1000 virksomheder. Med Energilagring, Smart Energy samt Sol- og Bølgeenergi pĂĄ hastig fremmarch, forventer vi at nye teknologier navnlig ser dagens lys indenfor netop de omrĂĄder, der alle understøtter FN’s verdensmĂĄl for bæredygtig udvikling.

Dansk Industri forudser fremgang indenfor bygningsrenovering

“Der bliver renoveret  bygninger for omkring 52 mia. kroner om ĂĄret. Det er det højeste niveau i 10 ĂĄr. DI vurderer, at hensynet til klimaet og det stigende fokus pĂĄ at energioptimere betyder, at der ogsĂĄ i fremtiden vil være interesse for at renovere bĂĄde boliger og andre bygninger,” forklarer Claus Kaae-Nielsen fra DI.

I Scale-Up Denmark centeret for Energieffektive Teknologier ser vi helt klart en stigende interesse for bygningsrenovering – med konstant nye og bedre teknologier. Og vi ser et stort potentiale for at støtte SMV’er med udviklingspotentiale i at fĂĄ deres energieffektive bygningsteknologier pĂĄ markdet.

 

Samarbejde skaber udvikling

Udvikling af nye teknologier er ressourcetungt men især indenfor energiteknologier er dansk forskning i international klasse og samarbejdet mellem vidensinstitutioner, uddannelsesinstitutioner og corporate virksomheder med til at vækste udviklingen.

Sammenlignet med øvrige brancher er energivirksomheder væsentlig mere innovationsaktive og der er et øget samarbejde med andre aktører om deres innovationsaktiviteter. Det viser et stort potentiale for styrkelse af udviklingen af energiteknologier.

Netop samarbejdet mellem klyngeorganisationer og forretningsudviklingsprogrammer ser vi som en styrke til at understøtte højvækstvirksomheder i at realisere deres potentiale og dermed bygge videre på Danmarks førende styrkepositioner på området.

 

Læs hele analysen >>