And the winner is……

Congratulations to PowerCon, awarded as the most scaleable company of the year 2018 at the Scale-Up Denmark National Finale on 1 November in Aarhus. See the press release in Danish below.

 

Maritim virksomhed vinder DM i vækst

PowerCon fra Hadsund er netop kåret som virksomheden med landets største vækstpotentiale. Det skete ved Scale-Up Denmark`s store finale-event i Aarhus torsdag, hvor 11 små og mellemstore vækst-virksomheder kæmpede om finale-sejren.

Det var en begejstret og taknemmelig direktør fra den nordjyske virksomhed PowerCon, der blev hyldet til Scale-Up Denmarks finale-event pĂĄ Sav Værket i Aarhus – kĂĄret som virksomheden med landets mest lovende vækstpotentiale:

En flot anerkendelse til teamet

”Vi havde jo slet ikke regnet med at skulle gå hjem med trofæet,” siger en storsmilende Allan Holm Jørgensen fra PowerCon. ”Det er en stor anerkendelse af den rejse vi er på og vi glæder os over den profilering, der følger med. Det er altid en god hjælp på en vækstrejse.”

PowerCon har gennem Scale-Up Denmark programmet arbejdet især med team og organisation og fået konkrete værktøjer der kan anvendes i hverdagen. ”Alle i teamet arbejder hårdt lige nu for at færdiggøre de ordrer vi inde, så nu skal præmien på de 100.000,- kr. bruges på noget godt til teamet,” slutter Allan Holm Jørgensen fra PowerCon.

 

 

Elite-træningsprogram booster væksten

De 11 finalister er udvalgt blandt de 90 små og mellemstore virksomheder, der i år har gennemgået Scale-Up Denmarks elite-træningsprogram for vækst-virksomheder.PowerCon har gennemført deres vækstforløb i Scale-Up Denmark center for Maritim industri powered by MARCOD.  Scale-Up Denmarks direktør Lisbeth Valther var den første til at lykønske PowerCon:

“Jeg vil gerne sige et stort tillykke til vinderen – sejren er en kæmpe anerkendelse, der profilerer virksomheden stærkt overfor bĂĄde potentielle investorer, kunder og samarbejdspartnere. Det er samtidig en virkelig stor glæde for mig at se, hvor meget Scale-Up Denmarks elitetræningsprogram har øget væksten og vækstforventningerne i bĂĄde vindervirksomheden og blandt de øvrige finalister. Nu ser vi frem til at skabe nye, stærke højvækstvirksomheder i Danmark med vores elitetræningsprogram i det kommende ĂĄr.”

”PowerCon er den helt rigtige vinder af årets Scale-up finale. De har via Scale-up programmet fået et gennembrud ind i den maritime branche med deres grønne landstrømsanlæg, som reducerer udledning af skadelige emissioner, når skibene ligger til kaj. PowerCon har netop solgt og installeret Europas største landstrømsanlæg til Kristianssand Havn”, siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

Nøje udvalgt af professionelt Selection board:

Det var det såkaldte ”Selection Board” med fire markante profiler fra dansk erhvervsliv, der valgte vinderen blandt de 11 finalister, og her var man ikke i tvivl om, hvem der nu er landets mest lovende højtvækstvirksomhed: ”Selvom virksomheden er på starten af sin rejse, har den allerede en solid omsætning og har et realistisk potentiale til at blive en global spiller på markedet,” forklarer Ulrik Jørring fra Nordic Alpha Partner der er en del af dagens Selection Board’.

Tillykke fra Dansk Erhverv

OgsĂĄ fra erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv er der anerkendende ord til den sejrende virksomhed: “Stort tillykke til vinderen – det er en virkelig flot præstation at vinde i sĂĄ stærkt et felt af vækst-virksomheder. Og samtidig et stort skulderklap til Scale-Up Denmark for at bidrage sĂĄ professionelt til væksten i smĂĄ og mellemstore virksomheder med deres elitetræningsprogram. Det er af stor betydning for erhvervsudviklingen i Danmark,” lyder det fra administrerende direktør Brian Mikkelsen.

Sidste ĂĄrs vinder: Store fordele til vinderen

Sidste års finalevinder, Addifab fra Jyllinge, der laver industrielle 3D-printer-løsninger, fortæller, at årets vinder nu kan se frem til markante fordele:

“Allerførst stort tillykke til vinderen. Det giver en fantastisk profilering og troværdighed, nĂĄr man som virksomhed fĂĄr Scale-Up Denmarks blĂĄstempling som en særdeles skalerbar virksomhed. Efter sejren sidste ĂĄr bliver vores virksomhed nu taget langt mere seriøst af bĂĄde potentielle samarbejdspartnere og investorer,” fortæller direktør i Addifab, Lasse Guldborg Staal, der forventer, at Addifabs omsætning firedobles over de kommende tre ĂĄr.

Om Scale-Up Denmark
Scale-Up Denmark er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen, de fem regioner, Dansk Industri og Dansk Erhverv. Formålet er at skabe flere og større vækst-virksomheder indenfor Danmarks styrkeområder. Scale-Up Denmark tilbyder potentielle højvækstvirksomheder blandt små og mellemstore virksomheder at deltage i et elite-træningsprogram, der munder ud i en strategiplan for accellereret vækst. Elite-træningsprogrammet indgår i et innovativt økosystem af erfarne virksomheder, brancheeksperter, forretningsudviklere, forskere, klyngeorganisationer  og investorer, der bidrager til at udvikle nye, innovative forretningsmodeller, som kan booste virksomhedernes vækst.