Social Selling Company on social selling for startups and scaleups

Social selling is a must for entrepreneurs

Summary in English. Read the original article in Danish below.

Leif Carlsen, Social Selling Company

As an entrepreneur or owher of a small company, social selling must be on top of your mind. This method is in my opinion the greatest gift to start-up and scale-up companies. It has a variety of possibilities to proactively kick-start your marketing efforts.

What is social selling?
Social selling is a method to develop relationships as part of the sales process. It has 3 pillars: be visible, be likeable and be the trusted advisor.
Be visible by sharing relevant content about your company and industry – content that your audience finds valuable. Later, you can convert that in to dialogue, meetings and in the end; leads.

Budget
As a start-up the marketing budget is rarely measured in millions. However social medias give fantastic opportunities to communicate about your brand, product, service or solutions, without spending a whole lot on it.

Creating high-quality and valuable content is not that difficult. Making blogs, articles, graphics, how-to-videos, podcasts etc. only takes time, and not budget.
Share your knowledge and expertise in a way, that makes you look like an expert to your audience. And afterward you benefit from the awareness you create in you network, and in their network and in their network…

How to start in social selling
First of all, make a plan by using these questions:
What do you want to obtain from your online presence?
– More visibility and awareness?
– Wish to educate the audience?
Who is your target group? And which social medias do they use?
Which influencers do you wish to reach?
How often do you wish to post in social medias?

Finally, I want to say; just get it started. There are a lot of inspiration to find in the internet. And feel free to find inspiration in our Social Selling Podcast: https://www.socialsellingcompany.dk/podcasts/

youtube

See it all in a short video >>

 


Social selling er guds gave til iværksættere

Leif Carlsen, Social Selling Company

Er du iværksætter eller mindre virksomhed? Så bør du interesserer dig for social selling metodikken. For det er efter min mening guds gave til iværksættere som følge af de mange muligheder, der ligger i proaktivt at bruge denne metodik til at kickstarte markedsføringen af en virksomhed med.

Det med guds gave er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, men når det er sagt, er der så meget at hente for mange iværksættere og små virksomheder ved at indarbejde social selling metodikken i deres salgs- og markedsføringsindsatser.

Hvad er social selling egentlig for en størrelse?
Social selling er en metode til at udvikle relationer som en del af salgsprocessen. Det handler grundlæggende om 3 ting: at være synlig, at være ”likable” og at opbygge tillid. Ved at være synlig og dele ud af indhold, som din målgruppe synes godt om og får værdi ud af, kan du over tid opbygge tillid og troværdighed. Det kan konverteres til eksempelvis møder og dialoger, og i den sidste ende med en ordre.

Social Selling Company on social selling for startups and scaleups

Men jeg har jo næsten ikke noget markedsføringsbudget at gøre godt med
Flertallet af iværksættere er som regel kendetegnet ved at de ikke har millioner af kroner til markedsføring af deres virksomhed, produkter og services. Mange starter endda – ganske som jeg og min medstifter Eva selv gjorde – op med et markedsføringsbudget på nul kroner! Realiteten er, at det kun er meget få iværksættere og startups, der er så priviligerede, at de har store økonomiske midler og ressourcer til markedsføring og branding, og selv disse få har heller ikke uanede midler.

Men heldigvis har den teknologisk udvikling og ikke mindst de sociale medier givet specielt iværksættere nogle fantastiske muligheder for rent faktisk at komme ud over rampen, og få kommunikeret deres brand, produkter, services og løsninger – vel at mærke uden at man behøver at skulle bruge en masse penge på det.
Iværksættere kan sagtens skabe indhold af høj kvalitet i form af velskrevne blogindlæg og artikler, grafikfiler, how-to-videoer, podcasts og lignende – enten gratis (jeg ved godt, at der skal bruges tid på det) eller for små penge. Og når man har produceret sit indhold, er det muligt at nå meget bredt ud med budskaberne ved netop at bruge de sociale medier og proaktivt udnytte netværkseffekten, altså det, der sker når dit netværk synes om dit indhold og trykker “like” så det når videre ud til dit netværks netværk.

Hvad nu hvis du kunne fĂĄ kunderne til at henvende sig til dig af sig selv?
Social selling metodikken kan hjælpe dig til det. Det kan være med til at kick- eller genstarte markedsføringen af en virksomhed, hvis du som iværksætter eller ejer af en mindre virksomhed, indarbejder social selling i dine salgs- og markedsføringsindsatser.
Det handler i bund og grund om at dele ud af din viden og ekspertise på en måde, der gør at dit netværk ser dig som en ekspert på dit område. Derigennem kan du tiltrække dig opmærksomhed fra dem i netværket og netværkets netværk, som måske er på udkig efter lige netop dine produkter eller services.

Hvordan kommer jeg i gang med social selling?
Det første du skal gøre er at lave en køreplan for det og få defineret slags social selling strategi. Du kan blandt andet stille følgende spørgsmål for at hjælpe dig på vej med at lave plan:

Hvad vil du gerne opnå gennem din tilstedeværelse på de sociale medier?
Er det øget synlighed og kendskab til din virksomhed?
Skal du uddanne mĂĄlgruppen i dine produkter?
Eller noget helt tredje?
Hvem er din mĂĄlgruppe?
Hvilken type beslutningstagere og influentere vil du gerne nĂĄ ud til?
Hvilke sociale medier er din mĂĄlgruppe pĂĄ?
Hvordan kan du bedst kommunikere til og med dem?
Hvor ofte og hvornĂĄr skal du poste pĂĄ de sociale medier

Jeg vil slutte af med at opfordre dig til at komme i gang. Der er masser af ressourcer og viden at hente pĂĄ nettet. Du kan blandt andet fĂĄ inspiration fra vores over 60 episoder af Social Selling Radio podcasten som er 100 % gratis at bruge. Du finder den i linket her: https://www.socialsellingcompany.dk/podcasts/

God fornøjelse med dine social selling indsatser!

Leif Carlsen from Social Selling Company blogs for Scale-Up Denmark on Social Selling

De venligste hilsner
Leif Carlsen

Se Leif Carlsen forklare det i en kort video >> 

 

 


Read another branding blog: Jonathan Løw on PR for scale-ups >>