New funding for Freesense’s cutting edge sensor technology

VF Venture makes a million-investment in the Scale-Up Denmark/Capnova alumni. Now the digital biotech company can make the global entrance. Read the full article in Danish here:

 

Alumni får markant kapitalindsprøjtning fra Vækstfonden Venture

Freesense, som har været i CAPNOVAs portefølje siden 2016, modtager nu et tocifret millionbeløb fra Vækstfonden Venture. Dermed kan virksomheden sætte turbo på udvikling og internationalisering af sin unikke teknologi til bioindustrien.

CAPNOVA så det store forretningspotentiale tilbage i 2016, hvor man foretog sin første investering i Freesense, og har siden – via acceleratorprogrammet Scale-Up Denmark – etableret kontakt til Vækstfonden og den private investor, som Freesense nu samlet set modtager et tocifret millionbeløb fra.

Bioindustrien har et stort behov for mere viden om de komplekse processer, der foregår i biologisk produktion, for at øge afkast og kvalitet. Netop denne viden hjælper Freesense’s trådløse, fritflydende sensor med i form af præcise data om processer i fermenteringstanke.

Stor værdi for industrien

Ifølge Vækstfonden Venture vil Freesense’s teknologi få stor værdi for dansk bioindustri.

“Freesense’s fritsvævende sensor kan bidrage til at sikre vigtige informationer om processen i fermenteringstankene, som ikke kan opnås i dag. Den forbedrede overvågning vil have stor værdi for industrien, og vi ser et stort potentiale i teknologien fra Freesense,” siger partner i Vækstfonden Venture, Jesper Roested, og påpeger, at fermenteringsindustrien er godt repræsenteret i Danmark med mange dygtige kapaciteter og selskaber.

Investeringen skal bruges til internationalisering, lyder det fra Freesense.

”Vi vil accelerere udviklingen af vores teknologiplatform og skabe en international organisation, der kan servicere store internationale biotekvirksomheder,” siger founder og direktør Niels Jensen.

CAPNOVA har, siden sin første investering i Freesense i 2016, hjulpet virksomheden med udvikling og fundraising i regi af projekterne BIOPRO og Scale-Up Denmark Bioøkonomi, senest med at formidle kontakten til Vækstfonden Venture.

—————————————————

Om Freesense

Freesense’s trådløse sensor er specialdesignet til at måle produktionsmiliøet i bioindustrien og føder ind i trends som ”digital biotech” og Industri 4.0. Freesense fik sin første investering fra CAPNOVA primo 2016 og har siden modtaget støtte gennem Markedsmodningsfonden til udvikling af teknologi og platform. Freesense har desuden gennem acceleratorprogrammet Scale-Up Denmark Bioøkonomi fået lavet markedsanalyser og søgt funding fra EU-programmer til at videreudvikle sin teknologi, som er blevet til i tæt samarbejde med kommende kunder som Novozymes i regi af bio-partnerskabet BIOPRO. Acceleratorprogrammerne Scale-Up Bioøkonomi og BIOPRO drives af CAPNOVA.

Læs mere om Scale-Up Denmark Bioøkonomi (næste frist for ansøgning er den 14. marts 2018)

Læs mere om BIOPRO

Læs mere om Freesense: http://www.freesense.dk/