Lad din virksomhed vokse

Af Kim Ove Olsen, direkt√łr i CAPNOVA

I √•r blev virksomheden AddiFab k√•ret til Danmarks mest skalerbare virksomhed p√• grund af deres store potentiale herhjemme og globalt. Den innovative 3D-printervirksomhed er en del af CAPNOVAs investeringsportef√łlje, hvilket selvf√łlgelig g√łr, at vi her hos os gl√¶der os ekstra meget over, at Scale-Up Denmarks dommerpanel pegede p√• netop den som √•rets vinder. Det er godt g√•et og en kilde til inspiration for andre virksomheder i hele landet.

For faktum er, at vi skaber v√¶kst og nye job, n√•r virksomheder skalerer fra mindre til st√łrre virksomheder. Men samtidig er det ogs√• et faktum, at ganske f√• danske virksomheder deltager i skaleringsforl√łb, og at det er en stor del af forklaringen p√• den lave v√¶kst herhjemme. Derfor afsatte man i 2016 midler til Scale-Up Denmark. Og det virker! I hvert fald har AddiFab, sammen med en lang r√¶kke andre virksomheder inden for programmets 12 forretningsomr√•der, nu med succes v√¶ret igennem f√łrste Scale-Up Denmark -forl√łb.

Verdensmestre i bio√łkonomi

CAPNOVA er driver p√• Bio√łkonomi ‚Äď et af Scale-Up Denmarks 12 forretningsomr√•der. Netop Bio√łkonomi er et omr√•de, hvor Danmark tilh√łrer superligaen i kraft af virksomheder som Chr. Hansen, Novozymes og CP Kelco. Men konkurrencen fra andre lande er stigende. Derfor er skalering af de mindre danske virksomheder i branchen en foruds√¶tning for at kunne spille p√• den store internationale bane. CAPNOVAs tilknytning til og viden om bio√łkonomi er stor, b√•de fordi vi administrerer udviklingscentret BIOPRO, der udvikler l√łsninger til nogle af de udfordringer, som bioteknologisk produktion st√•r overfor, og fordi en del af vores investeringsportef√łlje best√•r af virksomheder inden for bioteknologi og ‚Äď√łkonomi. Al denne unikke viden og erfaring s√¶tter vi nu i spil i Scale-Up Denmark Bi√łkonomi sammen med vores solide erfaring inden for forretningsudvikling, investering og internationalisering.

‚ÄĚGodt nok‚ÄĚ eller et sats?

Mange danske virksomheder har potentiale til at vokse sig st√łrre, men kan eller vil ikke g√łre det uden hj√¶lp. M√•ske g√•r det ‚ÄĚgodt nok‚ÄĚ synes man. ¬†At v√¶kste er en satsning, der kr√¶ver tid og penge med risiko for, at man g√łr en solid mindre forretning til en d√•rlig forretning. Omvendt er v√¶kst ogs√• en satsning, der kan danne grundlag for at tjene rigtigt store penge. Og ud over at penge er dejligt i sig selv, giver en bedre bundlinje mulighed for at udleve visioner og skabertrang p√• den helt store klinge fx i form af geninvestering i endnu flere dr√łmme.

Tilbage hos AddiFab, vinderne af √•rets Scale-Up, fejler visionerne i hvert fald ikke noget. Stifterne har altid haft som m√•l at spille p√• den store bane, hvilket selvf√łlgelig ogs√• var afg√łrende for, at vi i CAPNOVA i sin tid valgte at investere i AddiFAb. For den store bane er b√•de der hvor, kunderne er, og der hvor man skaber potentiale for at forbedre, forandre og tilf√łre helt ny v√¶rdi i samfundet. Og det sker ganske enkelt kun, hvis man lader sin virksomhed vokse.


Om CAPNOVA

CAPNOVA er et investerings- og udviklingsselskab og et af fire godkendte innovationsmilj√łer i Danmark udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Innovationsmilj√łerne investerer p√• statens vegne risikovillig kapital i nye innovative virksomheder. CAPNOVA er ogs√• projektleder p√• en r√¶kke udviklingsunderst√łttende aktiviteter som vejledning i fundraising, udviklingscentret BIOPRO (der samarbejder med CP Kelco, DONG Energy, DTU, K√łbenhavns Universitet, Chr. Hansen, Novo Nordisk og Novozymes) samt acceleratorprogrammerne Scale-Up Denmark Bio√łkonomi, Growing Food CPH og CPH-Food.

www.capnova.dk