Freesense – Helt ny viden!

Helt ny viden om hvordan biologisk produktion foregĂĄr kan nu bruges af bioindustrien

Frit flydende trådløs sensor fra Freesense giver ny viden om udvikling og optimering af biologisk produktion. Et tæt samarbejde med større danske nøglevirksomheder og en målrettet skalering baner vejen fra forskning til faktura.

Freesense har udviklet en meget robust sensor-bold, der opsamler enorme mængder af data om, hvordan levende celler har det i bioproduktion. Dermed rammer Freesense ind i Industri 4.0 og dataanalyse, som er højt på bioindustriens agenda, hvor der er behov for store mængder data for at kunne udvikle og optimere produktion.

”Baseret på denne efterspørgsel har vi udviklet vores teknologi i et unikt samarbejde med DTU, Chr. Hansen og Novozymes,” siger CEO og founder i Freesense, Niels Jensen, der er i gang med et skaleringsforløb i Scale-Up Denmark Bioøkonomi og samarbejder med Chr. Hansen og Novozymes i regi af udviklingscentret BIOPRO.

I Scale-Up Bioøkonomi har Freesense arbejdet målrettet på en skalering af deres unikke sensor. Virksomheden har modtaget rådgivning om udvikling af deres forretningsmodel og markedsanalyse samt rådgivning om fundraising til en konkret EU-ansøgning. Herudover har forløbet gjort Freesense klar til et kommercielt gennembrud, som står for døren i 2018, hvor aftaler med store internationale partnere allerede er forhandlet på plads.

”Det er vigtigt for en start-up i dag at tænke sig grundigt om for at have et skalerbart produkt og en skalerbar forretningsmodel og have det hele gennemarbejdet fra starten. Det har vi i Scale-Up Bioøkonomi arbejdet seriøst på over det seneste år,” siger Niels Jensen.

Om Freesense

Freesense er en forsknings-spinout grundlagt af partnerne CEO Niels Jensen og CTO Lars Væver Petersen. Deres sensor er blevet til i samarbejde med DTU og partnerne i udviklingscentret BIOPRO, Chr. Hansen og Novozymes. Freesense har til huse i COBIS på Nørrebro i København.

www.freesense.dk