Danmark har potentialet til at sætte den grønne dagsorden!

af Mogens Vig Pedersen, adm. direktør Insero

Det moderne globale samfund, som vi kender det, står i disse år over for massive forandringer. Ændringer i klimaet, svindende ressourcer og finansielle udfordringer omdanner vores tilværelse, ligesom digitaliseringen og globaliseringen åbner døre til nye muligheder. Disse fundamentale forandringer medfører nye og ofte uventede udfordringer og problemstillinger, som kræver, at vi tilpasser måden, vi gør tingene på. Nogle gange er løsningen ligetil, men langt oftere er der behov for innovation, snarrådighed og ikke mindst modet til at bryde ud af de konventionelle rammer.

 

Heldigvis er vi i Danmark velsignet med dygtige iværksættere og virksomheder inden for grøn omstilling og digital innovation, som gennem mange års hårdt arbejde har gjort Danmark til et af verdens mest digitaliserede lande og som samtidig givet os en styrkeposition inden for udviklingen af grønne, digitale løsninger.

 

Skal vi fremadrettet ikke bare fastholde den styrkeposition men udbygge den, kræver det, at vi giver vores dygtige iværksættere og vækstvirksomheder optimale betingelser for at skabe vækst, udvikling og ikke mindst arbejdspladser.

 

Det er blandt andet derfor, at vi i Insero involverer os i perspektivrige udviklingsmiljøer, som Vitus Bering Innovation Park i Horsens, Green Tech Center i Vejle og senest Resilience House, der fungerer som testcenter og kontorfællesskab for virksomheder og iværksættere der arbejder med digitale løsninger. Fælles for dem alle er, at de fungerer som magneter for udvikling og kommercialisering af innovative forretningsmodeller.

 

Det er ligeledes derfor, at vi engagerer os i et erhvervsfremmende initiativ som Scale-up Denmark. I Insero har vi gennem en årrække udviklet forretninger gennem investeringer i venture og vækstvirksomheder samt ved at stifte egne selskaber med flyveklare forretningsmodeller. Scale-up Denmark er en spændende platform, hvor vi kan bidrage til den videre udvikling af udvalgte vækstvirksomheder gennem vores eksperter i forretningsudvikling.

 

Fra visionære ideer til flyveklare forretningsmodeller

I Insero er udgangspunktet for alt vores arbejde, at finde den optimale vej fra den visionære idé til den færdige forretningsmodel. Vi tænder da på teknologi og nye gadgets. Men succeskriteriet er altid at få ideerne til at fungere i forbrugerens hverdag som ydelser, der kan sælges på markedsvilkår. Nogle udviklingsprojekter realiserer vi selv ved at spalte dem ud i selvstændige selskaber. Andre giver os værdifuld viden, som vi tilbyder til private virksomheder og offentlige organisationer via vores rådgivning.

 

Det udgangspunkt har givet os en dyb faglig viden inden for energi og intelligent software og en specialisering i forretningsudvikling, som vi bruger til at rådgive virksomheder i at udnytte de globale muligheder, som den grønne omstilling tilbyder. Vi viser vejen til vækst ved at trække på vores mange års erfaringer inden for forretningsudvikling og venture og bidrager med alt fra strategiudvikling, optimering af forretningsmodeller til modning af teknologier, markedsindsigt og fundraising.

 

Der hersker ingen tvivl om, at Danmark har potentialet til også i fremtiden at sætte den grønne dagsorden på globalt plan. Det kræver blot, at vi fortsat tør udfordre de kendte løsninger og ikke stiller os tilfredse før forbrugerne ikke længere tvinges til at gå på kompromis med hverken komfort, økonomi og bæredygtighed.