Stærke partnere er et must for vækst succes!

Scale-Up Denmarks center for Smart Industri har hjemme i et innovativt miljø af rang. Nupark danner rammen om en lang række vækstvirksomheder, etablerede virksomheder og deltager virksomhederne i SMV klassen i Scale-Up regi. Og det er lige her i hjertet af den store innovations tank, vi finder både direktøren bag det hele Peter Petersen og forbindelsen til en af regionens styrker og partner bag centret – Færchfonden.

Det kræver stærke partnerskaber at skabe et bæredygtigt innovations miljø, og her taler vi ikke kun om at etablere rammer og skriveborde. Det handler om at sikre en kraftfuld katalysator for vækst i hele Midt og Vestjylland, og vejen går gennem nye partnerskaber. Færchfonden er en af de bærende kræfter i netop den vision, og vi fik Martin Vang Hansen fondens direktør til at sætte ord på udfordringer og visioner.

Det er et af vores største indsats områder, at sikre at vores region oplever vækst og udvikling. Vi vil gerne være en katalysator for netop det. Det skal være attraktivt at flytte hertil, arbejde og udvikle. Det lægger naturligt i forlængelse af tidligere initiativer vi har været en del af, og ambitionen om at skabe et økosystem omkring vækst. Vi stiller primært midler og ressourcer til rådighed der kan bygge en infrastruktur, som andre kan byde ind med sparring og udvikling ud fra.

Nupark er motoren bag

Rammerne omkring et effektivt vækst miljø er i den grad tilstede, og gennem årene har Nupark løftet opgaven som motor med stadig mere succes. Men der skal bygges endnu flere lag på, før man når i mål med vækstambitionerne. Direktør for Nupark Peter Petersen kender om nogen betingelserne, sejrene og udfordringerne, for han står midt i maskinrummet til innovations motoren hver dag.

Vi har specielt fokus på SMV’er indenfor Smart Industri fordi det er her vi for alvor finder styrke til vækst. Det aller vigtigste for os er så at få de store spillere ombord til at trække og løfte skalerings virksomheder. Vores miljø sikrer en særlig kombination af små og etablerede virksomheder. Men vi vil meget gerne have flere af de helt tunge drenge med på vækstholdet.

Den sti man for alvor skal videre af ift. at skabe fremtidens vækst virksomheder, er i virkeligheden et miljø uden mure og skriveborde. Det handler kort sagt om at skabe det optimale netværk at arbejde i for deltager virksomhederne. Peter Petersen forklarer hvad der kræves.

Styrken fremover ligger i at kunne trække på andres erfaringer, nyde godt at de store og etablerede spilleres viden og de døre de kan hjælpe med til at åbne. Og så er der enorm værdi at hente for de etablerede virksomheder i det tætte samspil med SMV’erne. Samspillet mellem tyngden hos corporates og innovationskraften hos de ”nye” har ekstrem høj værdi. Men det gælder absolut også skabelsen af fremtidige partnerskaber, både mellem vores SMV’er og corporates, men også imellem os som tovholder og det etablerede erhvervsliv.

Commitment og viljen til at udfordre efterlyses

De er nået langt i det midt og vestjyske i kraft af Nupark og Færchfondens partnerskab, og den styrke er også fundamentet for Smart Industri centret i Scale-Up Denmark. Men der skal meget mere til for at sikre at det også i fremtiden kan bære.

Vi er utroligt glade for dem der allerede støtter op, men vi må konstatere, at det er overraskende vanskeligt at få flere større virksomheder til at stille deres ressourcer til rådighed, også ift. human capital. Forklarer Martin Vang Hansen.

Hos Færchfonden savner de nemlig indspark, commitment og udfordringer ift. at skabe det optimale fremtidige udviklingsmiljø. Direktøren for Færchfonden uddyber.

Vi kan kun bære det så langt. Fremtiden kræver at vi får etableret et bæredygtigt økosystem ellers taber vi på vækstfronten. Vi er dybt afhængige af gode partnerskaber, men det kræver at endnu flere melder sig på banen og også gerne at de udfordrer måden vi gør det på. Viden har en høj værdi, og man skal turde udfordre. Det er bare ikke nok, at intentionerne er der, vi skal have en lang række stærke spillere ombord på det tog, så det ikke kører fra os.

Rejsen er for alvor i gang. Nu handler det om at få flere led koblet på netværket, og endnu mere gas på vækstmotoren. Du er mere end velkommen til at nappe et sæde på holdet, vi er klar til at tage imod!