International stilladsgigant indgår samarbejde med innovativt dansk firma

Pressemeddelelse 20. april 2017

Ny løsning til offshore industrien opstår i samarbejdet mellem gigant og innovatør!

Danske Nordic Platform har landet et storstilet partnerskab med den internationale stilladsgigant Turner Access. Haderslev virksomhedens unikke kompositdæk til stillads branchen er nøglen der åbnede døren til samarbejdet.

Partnerskabet med Nordic Platform åbner for massive udviklings muligheder, at tage det skridt sammen med Nordic Platform er ren logik. Komposit som materiale er ikke unikt, det er måden de bruger det på i branchen. Der findes ikke andre i hele verden der kan det Nordic Platform kan. Understreger Knud Højland Pedersen, adm. direktør hos Turner Access.

Stort internationalt vækstpotentiale
Samarbejdet med Turner Access kan i høj grad være med til at skalere komposit eksperterne fra Haderslev på det internationale plan og sikre at deres revolutionerende produkt kommer ud at leve endnu bredere i både onshore og offshore industrien. Per Mose Jacobsen direktør hos Nordic Platform forklarer.

Turner kom på banen, fordi behovet er stort for et samarbejde, så vi kan levere én samlet løsning i fællesskab, det er en blåstempling af vores virksomhed og vores unikke komposit løsning. Partnerskabet med Turner Access sikrer at vi udvikler et offshore kit i fællesskab – vi skræddersyr simpelthen et helt nyt system til offshore industrien. Jeg er stolt af at det er lykkedes Nordic Platform at trække et partnerskab i land med Turner Access.

Nordic Platform har helt fra starten haft vækst på internationale markeder og virksomheden blev også på den baggrund udvalgt som en af de 10 finalist virksomheder i Scale-up Denmarks center for offshore Industri:

Norge gav os den første store ordre, og ironisk nok har det været internationalt vi har haft størst succes, Østrig og New Zealand er også på listen over aftaler… Det er nu jernet er varmt og nu jeg skal smede. Det er også årsagen til at vi søgte ind i Scale-Up Denmark programmet – der skal handles og udvikles nu. Per Mose Jacobsen, direktør Nordic Platform.

Innovation opstår i samarbejdet mellem giganten og innovatøren
Som finalist i Scale-Up Denmarks center for netop Offshore Industri indgår Nordic Platform i et program hvor virksomheden netop får adgang til store og erfarne virksomheder og gennemgår træning, der kan være med til at skalere virksomhedens forretningsgrundlag.

De har bare rigtig gode kort på hånden når det gælder skalering af virksomheden, og det vejer tungt når vi udvælger finalister til konkurrencen. Markedspotentialet er massivt for Nordic Platform og de bringer innovation ind en branche som har stået næsten stille ift. udvikling de sidste 20 år. Vi ved de leverer topkvalitet og vi kan se et stort udviklings potentiale. Lisbeth Valther, Ansvarlig for Scale-up Denmark.

Ét ankerpunkt i Scale-Up Denmarks vækstprogram hvor store koncerner kobles med finalist virksomhederne, er at skabe nye udviklings partnerskaber. Den store aftale med Turner Access er hevet i land efter et kæmpe benarbejde fra Nordic Platform og det understreger potentialet for og kvaliteten af produktet.

Nu går Nordic Platform og Turner Access i dok og bruger vores design og udviklingsafdeling som springbræt for den perfekte fælles løsning. Vi vil gerne åbne for at bredt innovativt samarbejde i Turner Access med forskellige virksomheder i ét økosystem og her lugter Scale-Up Denmark setuppet af muligheder! Slutter Knud Højland Pedersen.

For yderligere information:

Per Mose Jacobsen, direktør Nordic Platform, 40360075,

Knud Højland Pedersen, adm. Direktør Turner Access +44 7391 017 964, Knud.Pedersen@turner-access.co.uk

Lisbeth Valther, Ansvarlig for Scale-up Denmark, 20308452, lisval@se.dk

Mette Husted, kommunikationsansvarlig Scale-Up Denmark, 40730418, mehu@se.dk
Om Nordic Platform:
– Etableret i sommeren 2012, med ét specifikt mål – At udfordre en konservativ stilladsbranche.
– Branchen har traditionelt anvendt træ, stål og aluminium til stilladsdæk.

Nordic Platforms AIRSTEPS kompositdæk byder på en række fordele i forhold til konventionelle stilladsdæk:
– Lette – til forebyggelse af løfteskader
– Stærke – teknologien kendes fra vindmøllevinger
– Fleksible – fås i alle længder og bredder
– Tilpasset det enkelte stilladssystem – ingen skifteomkostninger for kunden
– Brandsikre – så evt. brand på byggepladsen ikke breder sig
– Teknologisk testet – så alle standarder overholdes
– Syre-base resistente – til forlængelse af produktets levetiden
– IPR–beskyttet med PCT-patent

http://www.nordicplatform.dk/index.php

Om Turner Access:
– Grundlagt i 1912 i Glasgow
– En årlig omsætning på 300 mio. £
– Mere end 2.400 ansatte primært udenfor Skotland
– En af verdens førende stillads producenter
– 41.000 kvm produktionsanlæg

http://www.turner-access.co.uk/
Om Scale-up Denmark:

• Scale-Up Denmark initiativet er et nationalt initiativ, søsat i et samarbejde mellem de fem danske regioner og Erhvervsstyrelsen.
• Formålet er, med udgangspunkt i de regionale specialiseringer, at tiltrække danske og internationale højvækstvirksomheder til individuelle træningsforløb i de 10 accelerationsmiljøer fordelt i Danmark.
• Målet er, at der skabes 1.200 nye job i Danmark og en meromsætning på 2 mia. kr. blandt deltagervirksomhederne.
• Programmet er finansieret af regionernes vækstfora, EU’s Regionalfond samt private midler.
• Programmet samarbejder med det etablerede erhvervsliv for at skabe stærke faglige økosystemer, der kan understøtte virksomhederne i at innovere services og produkter til gavn for branchen.

Looking for a UK version of the presse release? Go here: http://nextstepchallenge.com/frontpage/news/international-scaffolding-giant-collaboration-danish-company/